Äiti kylässä elikkäs anoppi vierailulla

Meillä ei ole tungokseen asti käynyt sukulaisia Suomesta, joten oli erittäin kiva toivottaa äiti/anoppi tervetulleeksi Kanadan maisemia ihmettelemään. Sää suosi sopivasti, sillä aurinkoisina päivinä kierreltiin ihastelemassa maisemia ja luontoa. Sateisemmat päivät sujuivat kepeästi shoppailessa. Oli aivan uusi kokemus anopille heittää yläviitoset vaatekaupan myyjättären kanssa tuloksekkaan sovituskoppikeikan jälkeen. Enpä ollut ennen moista kokenut minäkään ja kyseessä ei ollut nuorisoputiikki vaan arvostetun kanadalaisen suunnittelijan Peter Nygårdin liike.

herkkuillallinen

The Fish House ravintola on vuonna 1930 valmistunut kaunis, huvilamainen rakennus Stanley Parkissa. Ensimmäiset 10 vuotta rakennus oli golfaajien ja tennispelaajien käytössä. Nykyään siinä toimii erinomainen kalaravintola ja listalla on mereneläviä jos jonkinmoista. Herkuttelimme vatsat täyteen jälkiruokia unohtamatta.

toteemit

Mitäpä olisi Kanadan reissu ilman toteemipaaluja? Olemme tai siis Arto on yrittänyt löytää vähän pienempiä toteemipaaluja muistoksi Kanadassa vietetystä ajasta. Vielä ei ole sopivaa yksilöä vastaan tullut. Komeita toteemeja ja lomaileva anoppi.

pesukarhu_puskassa

Stanley Parkissa kävellessämme puskista kurkisteli naamaripäinen veijari. Taisi haistella, että nuo tulevat ravintolasta ja tuoksuvat ruualle. Oliskohan ”dogibägissä” jotain mulle??? No eipä ollut ja kauaa ei nokka tuhissut, kun pesukarhu äänekkäästi motkottaen jatkoi matkaansa.

kiireinen_orava

Tämä orava malttoi hetken pysähtyä ja nuuhkaista, että ”onk pähkylöi?”. Vesiperä oravalle mutta onneksi lähipenkillä istuva rouva kaiveli kassistaan pähkinäpussin esiin. Hippulat vinkumaan ja kohti herkkuja.

vuoristorataa

Washingtonin puolella on Mount Baker, Arton suosikkilenkki motskareilla. Tällä kertaa autoiltiin. Vuoritiet huokailuttivat äiti-ihmistä Bossin vauhdissa mutta kuppipenkissä pysyi kyydissä. Näkymät huipulla ovat kiemurtelevan mutkatien arvoisia.

maisemakuvia

Kauniisti peilautuu Mt.Baker huippu kilsaa alempana ”ylälaaksossa” olevaan lampeen. Siinä on muuten törkeän kylmää vettä. Eipä juuri tee mieli, kuin hiukan sormenpäitä uittaa. Värisyttää jo ajatuskin jalan upottamisesta kalsaan veteen. 

pilvissa

Äiti kiitteli, kuinka kivasti renkaat lämmettyään pitivät. Ja lukkoperälla sai kauniit hallitut luistot. Eikä tuntunut ajettavan kuin kauhu elokuvissa, joissa auto sinkoutuu alarinnettä rotkoon…

buddha

Richmondissa sijaitseva International Buddhist Temple on autenttisin Kiinan ulkopuolella sijaitseva Buddhalainen temppeli. Temppelissä voi vierailla vapaasti ja siellä tarjoillaan myös lounasta. Joka kerta alueellla käydessä löytää jotain uutta katseltavaa ja varsinkin patsaat ovat uskomattoman monimuotoisia.

Jätä kommentti