Guzzi huoltoon ja vintage mööpeli noutoon

Edelliskesänähän ostimme matkapyöräksi Moto Guzzi Norge 1200:n legendaarisesta Moto Internationalista, Seattlesta. Nyt Guzzilla oli jo seikkailtu vuorilla niin paljon, että oli aika tehdä isompi huolto.

Joten suunniteltiin huitaisevamme kaksi hauskaa asiaa yhdellä keikalla Seattleen. Arto vei Guzzin Moto Internationalin hellään huomaan. Anki lähti tila-auto Saparolla ja paatilla merenlahden yli Olympic niemimaan puolelle. Siellä odotti San Franciscon reissulla ostamamme olohuoneen mid-century penkki. Ystävällinen kauppias lupasi aikoinaan toimittaa penkin Silverdaleen äitinsä autotalliin säilöön. Sieltä se oli paljon helpompi hakea ja roudata kotiin Kanadaan.

dave_arto_kattely

Guzziology kirjailija Dave Richardson muisti Arton suomalaisena Daytona 1000:n omistajana. He olivat vuosia sitten jutelleet puhelimessa kun Daytonaa piti virittää ja samalla Dave päätti postittaa Artolle ekan Guzziologyn. 
Arto & Dave onnittelevat toisiaan tuon isomman näyteikkuna ostoksen vuoksi (silver Norge 1200).

näkyvyyttä

Norge 1200 on entusiastien suosima sporttinen matkapyörä, joita on Moto Internationalista myyty Washingtonin osavaltioon melko paljon. Tämä pukunsa pyörään sävyttänyt motoristi kertoi olevansa kovin tyytyväinen moottorin hyvästä väännöstä ja Norgen notkeudesta Cascades vuorilla. Kuulemma harrikakaverit jäävät aina jälkeen kun mutkia pukkaa:-)

asiakkaita

Moto International on ”vanhan hyvän ajan” motskariliike. Pihassa on aina pyöriä ja asiakkaita poikkeilee kaiken päivää. Huollon kaverit avaavat ovensa eivätkä ole moksiskaan vaikka poka tunkee juttelemaan kesken ruuvauksen.

uutta_maalia

Dave ja kaverit ovat maalanneet liikkeensä muistuttamaan Moto Guzzi tehdasta Mandellossa. Samat värit. He ajattelevat tuovansa palan Italiaa asiakkaille, joilla ei ole mahdollisuutta ponkaista seikkailulle kauas eksoottiseen Eurooppaan.
Liike on Aurora Avenuen varrella, jossa muutakin ison cityn pöhinää: motskaripaikkoja, asekauppoja, Corvette-verstaita, strippausta, baareja, kanikonttoreita, luomuruoan keitaita.

huolto_pelaa

Päämekaanikko Micha Markovic ja Arto kuuntelevat toisen Norge omistajan kommentteja ”viritetystä” ECU:sta, eli uudellenohjelmoidusta moottorinohjaus tietokoneesta. Sillä saatiin moottoriin pehmeämpi käynti ja enemmän vääntöä, mutta kaffekupin isompi bensankulutus.

huoltopöydällä

Micha latasi meidän Norgeen saman ECU-ohjelman. Koeajolla pyörä tuntui paljon paremmalta, juuri sellaiselta kuin Guzzin insinöörit suunnittelivatkin. Mutta amerikkalaiset säännöt vaativat moottorin kuristamista liian laihalle, joka nyt poistettiin. Samalla moottorin kesto paranee.

ohjelmointia

On todella ilo asioida motskarihuollossa, jossa aidosti välitetään asiakkaan pyörästä. Sekä huolehditaan asiat parhaalla mahdolisella tavalla. Micha koeajoi meidän Norgen, eikä ollut tyytyväinen toiseen etujarruun – huomasi pientä ajoittaista värinää. Joten hän tilasi takuuna molemmat uudet jarrulevyt ja pyysi palaamaan parin viikon päästä levyjen vaihtoon.

nassu_puhtaaksi

Nassut puhtaaksi jos kerran kuvia otetaan. Daven koira Hoffa päivystää omistajansa kanssa liikkeessä omalla pedillään. Jokainen varteenotettava asiakas haukutaan reippaasti. Daven ollessa ohitusleikkauksessa huhtikuussa asiakkaat kyselivät enemmän Hoffan perään huomaamatta, että Davekin puuttui pöytänsä takaa.

dave_dog

Dave on kaikentietävä Moto Guzzi enthusiasti. Hän on kirjoittanut tuhatsivuisen Guzziologyn, joka on jokaisen todellisen Guzzi harrastajan biblia. Me saimme päivitetyn ja omistuskirjoitetun version ostaessamme Norgen.

maailmanpyora

Silverdaleen mentiin lautalla salmen yli Olympic niemimaalle. Samalla sai ihastella mereltä käsin Seattlen kaupunkinäkymiä.

merinakoala

Huippukomea sää kirkasti taustan Cascades vuoristonkin. Eikä Seattlen kuuluisista sateista ollut tietoakaan. Taustalla paikallinen ”Näsinneula” eli vuoden 1962 maailman näyttelyn Space Needle. Sinne pääsee atomiajan yksiraiteisella, kuin Flash Gordonin sarjakuvissa konsanaan.

halo

Haloilmiö Puget Sound merenlahdella. Pinnan alla kuulemma cruisailee sukellusveneitä.

pier54

Aikoinaan lastauslaiturina ja varastona toiminut Pier54 on nykyään ravintola, jossa varsinkin turistit tykkäävät käydä syömässä. Siellä mekin olimme viettämässä Crab Fiestaa.

historic_highway99_mural

Aurora Avenue North johtaa Seattlen keskustasta pohjoiseen. Se on samalla aito vanha Highway 99, jossa elävää historiaa ja autokulttuuria. Anki parkitti seinän kontrastiksi meidän uuden Saparon, tila-autosta on kyllä iloa vaikka erilaista kuin Mustangista:-)

Jätä kommentti